Ontwerpproces

Als u geïnspireerd bent door mijn projecten en de voordelen van het bouwen met hout u aanspreken, help ik u graag met het realiseren van uw eigen droomproject. Voordat we deze unieke ervaring samen aangaan, is het belangrijk dat er een goede klik is. Daarom beginnen we met een kennismaking met een goede kop koffie of thee bij u thuis of bij mij in de ontwerpstudio. Het creatieve proces begint met goed luisteren naar jullie wensen. Daarna wordt er een stappenplan doorlopen, waarbij er verschillende mogelijkheden worden onderzocht en waarbij u snel inzicht krijgt in de kosten. Hierdoor weten we vroeg in het proces wat er mogelijk is voor welk budget. Ik begeleid u persoonlijk tijdens het hele traject, van idee tot oplevering. Na elke fase van het proces kunt u beslissen om wel of niet door te gaan.

Stap 1: Een schetsgesprek

Tijdens het vrijblijvende schetsgesprek gaan we het hebben over uw (woon)wensen. Daarbij kijken we naar het beoogde gebruik en houden we rekening met een aantal toekomstscenario’s. Laat u inspireren door mijn ideeën of neem zelf voorbeelden mee ter inspiratie. Hoe wilt u graag wonen? Weet u het antwoord daar niet op? Geen probleem! Ik laat mijn creativiteit er op los en neem u mee in het ontwerpproces.

Het is belangrijk om voor het gesprek in globaal bouwbudget in gedachte te hebben en te weten waar er gebouwd gaat worden.

+ Tijdelijk gratis
+ Geheel vrijblijvend

Stap 2: Schetsontwerp

Als er een goede klik is met mij als ontwerper, ga ik graag samen met u deze unieke ervaring aan. De ideeën worden op papier gezet en uitgewerkt tot schetsontwerpen. Het ontwerp begint bij het beoogde gebruik en is afhankelijk van de omgeving. Op basis van zichtlijnen en mogelijke indelingen ontstaan de eerste plattegronden en vormen. We ontwerpen altijd van binnen naar buiten. Ik ontwerp een aantal varianten en licht toe hoe die tot stand zijn gekomen. U kunt daarna in alle rust bekijken welke variant u het meeste aanspreekt en waarom. Had u zelf al een schetsontwerp gemaakt? Dan kunnen we een kosteninschatting maken en uw input meenemen tijdens de volgende fase.

+ Snel inzicht in de kosten
+ Ontdek wat er mogelijk is binnen uw budget

Stap 3: Naar een definitief ontwerp

Wilt u één of meerdere schetsontwerpen, of een combinatie van ontwerpen, verder uitgewerkt zien? Er is nog alle vrijheid om veranderingen door te voeren terwijl we werken naar een definitief ontwerp. Wanneer we aangekomen zijn bij de detaillering weten we ook hoe er wordt verwarmd en geventileerd, en eventueel hoe er wordt gekoeld en energie wordt opgewekt. We kijken ook naar aanvullende duurzame oplossingen, zoals regenwateropvang en een groen dak. Het uitgangspunt is een duurzaam ontwerp en als het gewenst is, nemen we extra duurzame opties mee waardoor de kwaliteit van het ontwerp gemaximaliseerd wordt.

We zorgen ervoor dat er aan alle bouwvoorschriften wordt voldaan. Als het nodig is kan er met het definitief ontwerp bij de gemeente een bouwvergunning worden aangevraagd. Ook dat kan ik voor u doen.

+ 3D ontwerp
+ U maakt de beslissingen

Stap 4: Bouwen maar!

In tegenstelling tot traditionele bouwprojecten is het bouwen met houtbouwsystemen een feest. Er wordt snel en efficiënt gebouwd en u komt niet voor financiële verassingen te staan. Het gehele bouwproces verloopt soepel en snel door de innovatieve houtbouwsystemen waarmee ik ontwerp en waarmee wordt gebouwd. Ik houd toezicht tijdens het bouwproces en ondersteun waar gewenst bij de inrichting van uw project. Binnen no-time ziet u de plannen werkelijkheid worden.

+ Korte bouwtijd
+ Ervaren bouwpartners

Stap 5: Inrichten en genieten

Als het project is opgeleverd door de bouwer is het klaar om in te richten. Als het gewenst is, maak ik ook een interieur ontwerp voor uw woning, tiny house, tuinhuis, gastenverblijf, recreatiewoning of mantelzorgwoning. Zodra alles is ingericht kan het genieten beginnen. Zie jij het al voor je?

+ Geen onverwachte kosten
+ Interieurontwerp
Homepagina Mijn verhaal

Neem vrijblijvend contact op